Stemningsfyldt bog: Læst på en kindle

By:
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Jeg er nok det, jeg vil kalde for en rigtig læsehest. Som så mange andre, så elsker jeg en god bog. Bøgerne skal være stemningsfyldte, interessante, der skal være plads og rum til at være eftertænksom og filosoferende, imens man læser videre. Ligeledes skal bogen være i stand til at afspejle nogle af livets helt centrale emner, i hvert fald hvis du spørger mig. Det er nok derfor, at jeg sjældent er i stand til at lægge en god bog fra mig, og derfor, jeg ikke kan stå for en god roman.

 

Og netop sådan en god roman har jeg lige færdiggjort. Jeg synes, at denne fortjener en god anbefaling. Uden at det skal blive en anmeldelse af selve bogen, så er Karin Wahlbergs ”I Lyst og Nød” en klassisk roman, og denne foregår i 1950’erne i Sverige. Her tages der udgangspunkt i Polioepidemien, og hvordan den ændrede mange ting. Ligeledes tages der hånd om liv og død – kærlighed og håb – altså nogle helt eksistentielle elementer. Derudover bliver der også vist indsigt i kvindens rolle i samfundet, og hvordan epidemien også berørte dette. Med andre ord er der plads til både sociale og eksistentielle tanker.

 

Kindle er en god læseoplevelse

Hvis du ikke ved, hvad en Kindle er, så forestil dig den typiske iPad. Der er ligheder mellem disse to enheder, forskellen er bare, at en Kindle er skræddersyet til at læse på. Her er nemlig ingen andre funktioner, hvilket gør oplevelsen af den givne e-bog markant bedre. Der er ingen apps, ingen forstyrrelser, og det betyder, at man er helt og aldeles overladt til bogen; side efter side. For mig at se er det den oplagte måde at nyde sin e-bøger på. Selv henter jeg bøger til min Kindle her, og jeg kan anbefale dig at gøre det samme.

 

Posted in: Kindle