Lydbøger gav mig ny læselyst

By:

Jeg har i mange år været vild med at læse, og det har altid givet mig nogle særlige oplevelser at dykke ned i en bog og fordybe mig i den. I de senere år har jeg dog nedprioriteret læsningen, fordi jeg har vurderet, at det tager for meget tid fra andre ting, som reelt set er vigtigere i hverdagen. Jeg har dog fundet en løsning, så jeg kan fortsætte med at “læse” bøger, og samtidig få lavet en masse praktiske gøremål. 

Jeg er nemlig begyndt at lytte til lydbøger, hvilket har været en stor åbenbaring for mig. Efterhånden er udvalget på lydbøger blevet så stort, at jeg kan vælge og vrage mellem genre og forfattere, som jeg har lyst til, og det giver en del mere frihed end fysiske bøger. 

Først og fremmest bruger jeg lydbøgerne, når jeg kører til og fra arbejde. Her er det nemt at sætte en lydbøg på, og så kan jeg ellers have helt ro i kroppen, selv når jeg sidder fast i den mest travle trafik. Det samme gør sig gældende, når jeg tager med familien på sommerferie. Vi lytter altid til musik, men somme tider kan det være rart med et afbræk, og her kan det altså være rigtig godt at lytte til en god og behagelig fortællerstemme. Vi vælger ofte en bog, som passer til alle i familien, og hvor alle kan leve sig med i det. Det giver også nogle gode snakke, når vi efterfølgende kan snakke om bogen, og hvad vi tror, der vil komme til at ske i næste kapitel. 

Rigtig mange kan have gavn af at læse lydbøger, og måske er det også noget for dig. Uanset, om det er faglitteratur, krimier eller noget helt tredje, man er interesseret i, så er der mulighed for at finde lydbøger, som passer til det.