Forkæl dig selv med lydbøger

By:

Lydbøger er i dag blandt de allerbedste måder at holde sig beskæftiget på, samtidig med at man lader kroppen falde helt til ro. Vi lever i en tid, hvor det i hverdagen godt kan gå lidt stærkt, både på arbejdet og i fritiden. Telefoner og computere holder os konstant i gang med et væld af informationer og indtryk hele tiden, og derfor kan det være svært for kroppen at holde fri. For mange bliver dette forbundet med en vis rastløshed, der gør, at vi kan have svært ved bare at læne os tilbage og slappe af uden at lave ét eller andet. Kan du selv genkende nogle af disse ting, så er der her et godt forslag til at holde dig beskæftiget og samtidig lade kroppen og sindet hvile.

 

Træk stikket

Lydbøger er en rigtig god måde at trække stikket og sætte dagligdagens tanker på hylden for en stund. En lydbog kræver blot dine ørers opmærksomhed, og gør at du både kan sætte dig tilbage i sofaen med øjnene lukket, stå og skære grøntsager til aftensmaden eller sågar køre i bil. Ligesom når du læser, kan du lade tankerne flyve og lade hjernen slappe lidt af. En lydbog kan du høre stort set alle steder – på din telefon, på computeren, på din iPod eller hvad du nu har til rådighed.

Lydbøger er desuden gode lige inden, du skal sove som et alternativ til telefonen eller tv’et, som ikke får din krop ned i helt samme tempo, som lydbøger kan.

 

Der er masser af muligheder for at komme i gang med lydbøger. De kan anskaffes de fleste steder, både biblioteket og i boghandlen, men det er nemmeste er selvfølgelig at kigge på nettet. På en side som Riidr er der et stort udvalg, hvor du har stort set alle danske titler samlet det samme sted. Der er desuden gode anbefalinger, hvis du mangler inspiration.

 

Posted in: Lydbøger