En anderledes biografi med sande fortællinger

By:
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvis du ligesom jeg har en kærlighed for biografier, vil jeg anbefale dig at lytte til lydbogen af Jørgen Leth og Morten Sabroe. Lydbogen hedder: ”Det er derfor de knepper så meget i dette land – og andre eksistentielle overvejelser” og allerede ud fra titlen, kan der udledes meget af lydbogen. Det er en af de mere atypiske biografier, hvor handlingen udspiller sig gennem mailkorrespondancer mellem Leth og Sabroe. Disse mænd er kendte for deres kompromisløse ærlighed, og dette skinner også igennem i lydbogen. Der tages afsæt i mændenes hverdag, hvor Leth er nyforelsket i sin danske kæreste, og Sabroe har en længere rejse til Thailand. Mændene er dermed to forskellige steder i livet, og denne forskellighed giver lydbogen noget godt.

 

Aldrig forudsigelig og meget underholdende

Da jeg lyttede til denne lydbog, kom jeg igennem mange af mine følelser på følelsesregisteret. Jeg grinede, jeg blev provokeret, og bogen satte mange tanker i gang hos mig. Jeg var meget underholdt, og tiden fløj af sted, da jeg lyttede til den. Dette var ideelt til mine afslapningsdage i sommerhuset, og jeg blev både lidt klogere samt gladere af lydbogen. Emner som kvinder, sex, kærlighed, alder, krig, liv, film, musik, det velkendte og det fremmede berøres, og der er dermed emner for enhver smag. Selvom jeg på mange måder er fuldstændig uenig med de to herre, var det alligevel et interessant indblik i andre menneskers syn på livet samt beretninger. Har du derfor en kærlighed for biografier, hvor du får et unikt indblik i andre menneskers liv og tankegang, vil ”Det er derfor de knepper så meget i dette land – og andre eksistentielle overvejelser” uden tvivl være noget for dig. Du vil blive udfordret på mange punkter, og så vil du sidde med et smil på dine læber. Efter min mening er denne lydbog både for unge og gamle, mænd og kvinder, og den rammer derfor meget bredt.