Derfor lytter jeg til erindringer

By:
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Det kan måske lyde lidt tørt for nogle, at man læser bøger om erindringer og gamle fortællinger, men for mig findes der stort set ikke noget mere interessant. Der skal selvfølgelig være noget at fortælle, men hvis der er tale om et interessant menneske, som har oplevet nogle spændende ting, så er det virkelig noget særligt at give sig tid til at læse om historierne. Det behøver ikke være inden for en bestemt interesse, for selvom jeg er vild med musik, så kan jeg også sagtens læse en sportstjernes beretninger, hvis der ligger nogle spændende ting bag tankerne. 

Jeg er helt vild med at læse om erindringer – er du også?

En god selvbiografi kan virkelig få mig til at slå lyttelapperne ud. Det handler selvfølgelig også om, at fortælleren har gjort noget ud af det. Det kan enten være hovedpersonen selv eller en forfatter, som har formuleret tingene, og her er det selvfølgelig vigtigt, at sproget flyder, så man bliver fanget og holder interessen for bogen. 

Jeg er i den seneste tid blevet særligt glad for at lytte til bøgerne i stedet. Mine bøger er derfor byttet ud med lydfiler, som giver mig den samme oplevelse – og sommetider endnu mere end det. med en god lydbog har jeg virkelig muligheden for at læne mig tilbage i stolen eller sofaen og lytte til en spændende historie. For mig betyder det meget, at fortællerstemmen er god og troværdig, så jeg tror på det, som bliver fortalt. 

Der er samtidig mange fordele ved lydbøger, og for mig er biografier den helt rigtige genre til dette formål. Når jeg eksempelvis kører bil, kan jeg godt lide at smække en god lydbog på, og så glemmer jeg helt, hvor langt jeg har til arbejde, fordi jeg lever mig med i fortællingen. Derfor er jeg blevet ret stor fan af at lytte til bøger.